Учени от Испанския национален съвет за научни изследвания препоръчват хората да

...
Учени от Испанския национален съвет за научни изследвания препоръчват хората да
Коментари Харесай

Препоръчват ни да мълчим в градския транспорт, за да не се разпространява вируса

 Учени от Испанския народен съвет за научни изследвания препоръчват хората да не беседват, до момента в който пътуват с метрото или публичния превоз, с цел да се спре разпространяването на ковид.

Идеята си изясняват с обстоятелството, че съгласно изследванията, тази мярка би понижила доста риска от заразяване.

Месеци наред епидемиолози от целия свят приканват за по-строги ограничения против разпространяването на вируса по въздушен път. Освен спазването на отдалеченост, поддържането на добра хигиена и носенето на защитни маски, се предлага и проветряване като една от основните ограничения против разпространяването на болестта. Според Мария Круз Мунгион, към към този момент изброените би трябвало да е добави още една мярка – безмълвие в публичния превоз

" Би било идеално, в случай че метрото инициира " непрекъсната тишина ". Мълчанието и подобаваща маска понижават риска. Ако беседваме по телефона или беседваме по-високо, тъй като в метрото е шумно, се отделят 50 пъти повече аерозоли ", твърди тя, представена от БГНЕС.

Тази мярка е доста значима, защото в метрото няма вентилация, а в случай че някой вирусоносител употребява метрото е значимо въздухът да бъде по-малко нечист.

Според учените, тази мярка би трябвало да се отнася и за останалите типове публичен превоз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР